پایاننامه« شاخص های اخلاقی در کاربست شیوه های اقناع»، اثر « حسین حاجی پور» در گروه علمی « اخلاق و عرفان» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، پایاننامه« شاخص های اخلاقی در کاربست شیوه های اقناع»، اثر « حسین حاجی پور» در گروه علمی « اخلاق و عرفان» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد.
بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این اثر میخوانیم: در طول تاريخ مدون اقناع، شيوههای متعدد اقناعی شكل گرفته و در تبليغات دينی نيز كاربرد داشته است. هرچند شيوههای موجود، بر اساس كارامدی و اثربخشی تحليل و تبيين شدهاند؛ اما در عين حال بررسی ميزان اخلاقی بودن در هر شيوه، ضروری به نظر میرسد.
بر این اساس، پژوهش حاضر، در صدد است با شاخصسازی از منظر اخلاق اسلامی، ابتدا الگويی را برای سنجش اخلاقی در كاربرد شيوههای اقناع در مسائل دينی ارائه دهد و سپس، از رهگذر دريافت شاخصهای اخلاقی، به ارزيابی شيوههای اقناعی بپردازد.
روش این تحقيق، تحليل دادهبنياد در كشف شاخصهای اخلاقی اقناع است و يافتههای آن، با ژرفنگری در آموزههای اخلاق اسلامی و همانديشی با برخی صاحبنظران به دست آمده است.
این پژوهش، كشف شاخصهای اقناع را بر مبنای اصول اخلاق اسلامی، نيت خير و صداقت مبلغ، استحكام و شفافيت پيام، توجه به كرامت انسانی و رعايت سطح فهم مخاطب استوار نموده و نشانگرهايی را برای این منظور معرفی کرده است؛ از جمله: هماهنگی گفتار و رفتار، احترام به مخاطب و پرهیز از تخریب او، تناسب با ظرفيت مخاطب، ايجاد فرصت انتخاب و عدم تحميل، وضوح، سادگي، اعتبار منبع، عدم اغراق، محبت، انعطافپذيری، انصاف و همدلی.
محقق، با ارائه الگوی یاد شده، پنج شيوه اقناعی را نیز ارزيابی کرده است.
شایان ذکر است، پایاننامه« شاخص های اخلاقی در کاربست شیوه های اقناع»، اثر « حسین حاجی پور» در گروه علمی « اخلاق و عرفان» در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه شایسته تقدیر شناخته شد، در «دانشگاه قرآن و حدیث » دفاع شده است.
گفتنی است، در بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه، از میان 933 اثر رسیده به این دوره، پس از ارزیابی اجمالی، 169 اثر به مرحله دوم داوری (ارزیابی تفصیلی) راه یافتند. از این تعداد، 54 اثر نامزد برگزیدگی شدند که پنج اثر رتبه برگزیده و 23 اثر رتبه شایسته تقدیر را به دست آوردند، نویسندگان 26 اثر نیز شایسته تحسین شدند.